Branka Pujić: Nikada ne bih ostvarila svoje snove da nije bilo discipline

Branka Pujić: Nikada ne bih ostvarila svoje snove da nije bilo discipline

ZB: Kako održavate takvu, sjajnu, liniju i dobru energiju?

B:Hvala na komplimentu. Pešačim, plivam i plešem.Trudim se da reči oca Tadeja “Kakve su ti misli, takav ti je život” nikad ne zaboravim i da lepe misli preovlađuju u mom životu.

 

ZB: Da li je praktikujete odredjene vežbe ili je dovoljno što se bavite glumom pa ste samim tim u treningu?

B:Na Fakultetu dramskih umetnosti radim kao profesor na predmetu Scenske igre i priroda mog posla je takva da podrazumeva i fizičku aktivnost. Kad god mogu do posla idem peške dunavskim kejom ili brzi hod pored reke ostavim za veče ako ne odem na neku milongu da plešem tango.

 

ZB: Kako se snalazite u komunikaciji sa mladjim generacijama i da li uspevate da im prenesete tu ljubav prema zdravom telu?

B:Imam sreću da dosta komuniciram sa mladim svetom kako na fakultetu sa studentima tako i sa polaznicima Malog teatra koji vodim u OŠ Lazar Savatić u Zemunu. Studenti glume već imaju dosta fizičkih aktivnosti obuhvaćene programom nastave, a moje mališane i tinejdžere u Malom teatru uvek savetujem da se bave sportom i zagrevanje na našim časovima uvek podrazumeva i fizičku aktivnost.

 

ZB: Da li primećujete razliku u ponašanju kada ste u trenignu od one kada niste u istom (kad se prepustiteJ)? I kako se to odražava na Vaše ponašanje?

B: Kada sam u treningu više volim i poštujem sebe, osećam se bolje i lakše obavljam sve druge aktivnosti.

 

ZB: Da li smatrate da je povećan nivo nervoze koji je postao uobičajeni deo svakodnevnice kod većine stanovnika Beograda, delom posledica nebavljanja sportom? Da li se negativna energija može izbaciti treningom, opterećenjem organizma?

B: Sigurna sam da fizička aktivnost uklanja nervozu i da se osećamo rasterećeno i smireno posle treninga. Dokazano je da se hormon zadovoljstva, serotonin, stvara kada smo fizički aktivni.

 

ZB: Koliko posao glumca i profesora iscrpljuje? Da li koristite neke dodatke ishrani da bi održali nivo potrebne energije?

B:Umem da uživam ali sam i veliki radoholik i da bi uspostavila balans u organizmu, kada se preopteretim obavezama koristim peruansku maku koja mi daje dodatnu energiju. Koristim spirulinu koja ubrzava na prirodan način metabolizam i moringu koja je najbolji prečišćivač organizma.

 

ZB: Pretpostavljam da je sve to (mir kojim zračite) povezano i sa zdravom ishranom. Možete li podeliti par saveta našim čitaocima?

B: Trudim se da sva jela koja spremam budu zasnovana na svežim namirnicama organskog porekla, da budu što manje termički obradjena i da nemaju zapršku. Konzumiramo dosta smutija i u svaki stavim i malo make.

 

ZB: Poznato je da pri nezi tela koristite prirodne preparate. Da li je to i porodična odluka?

B: Volimo prirodu i sve njene darove. Izbegavamo hemijske preparate i sve što u sebi nosi aditive.

Previous postNext post