fbpx

Najmanje 5 razloga da uvedete maku u svoj život

PočetnaHealthFoodNajmanje 5 razloga da uvedete maku u svoj život

Najmanje 5 razloga da uvedete maku u svoj život

Peruanska maka pripada porodici rotkvica i dostupna je u obliku praha.

Uzgaja se na Andima, jednom od najčistijih delova planete i organskog je porekla. Prednosti Make odavno su cenjene, ali tek od nedavno je i kod nas popularizovana kao dodatak u ishrani i moćan sastojak za opšte zdravlje organizma. Potpuno je organska i ne izaziva nikakve neželjene reakcije. Prvi rezultati u promeni energije pojavljuju se već nakon 7-10 dana.

Maka je najpoznatija po uticaju na poboljšanje plodnosti i hormonalnih disbalansa i kod žena, kod muškaraca, ali to nije sve.

Ovo su 7 glavnih prednosti koje Maka pruža svakom organizmu pojedinačno:

1. Vitamini i minerali

Peruanska čarobna Maka je sa razlogom uvrštena u top 20 najmoćnijih biljaka na planeti. Bogata je vitaminima C, B i E i mineralima poput kalcijuma, cinka, gvožđa, magnezijuma, fosfora, joda…Pored svega navedenog sadrži i zdrave amino kiseline, proteine i alkaloide kojih ima samo u maki!

2. Seksualne funkcije

Maka je od davnina u širokoj upotrebi kada su u pitanju plodnost i reproduktivnost. Ona podstiče libido i veću izdržljivost kod muškaraca, a kod žena balansira hormone i povećava plodnost. Koren make povećava serum – luteinizirajući hormon u hipofizi (hormon povezan sa plodnošću).

3. Raspoloženje i PMS

Kako balansira čitav organizam, tako i pozitivno utiče na nagle promene raspoloženja, anksioznost, depresiju i nezadovoljstvo. Posebno je aktivna pri menstrualnim ciklusima, ublažavajući tegobe, kako tokom ciklusa, tako i u menopauzi. Ublažava grčeve, bolove u telu i valunge.

4. Opšta energija

Već nakon nekoliko dana od uzimanja make, možete primetiti razliku u energiji organizma. Peruanska čarobna maka povećava energiju i izdržljivost i upravo iz tog razloga, mnogi sportisti je koriste kako bi dostigli maksimalne učinke. Ako se osećate umorno i bezvoljno tokom većine dana, maka će vam sigurno pomoći. Čak i najmanja količina biće vam dovoljna za podsticaj da se pokrenete.

5. Opšte zdravlje

Peruanska čarobna maka pomaže sveukupnom zdravlju na više načina. Čisto gvožđe iz make pomaže u obnavljanju crvenih krvnih zrnaca, umanjujući anemiju i kardiovaskularne bolesti. Čuva kosti i zube i potpomaže u bržem zarastanju rana. Kada se koristi u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću, već nakon mesec dana primetićete povećanu mišićnu masu i zategnutost.

6. Koža i kosa

Maka se koristi i kako bi se rešili problemi sa kožom. Maska od make uklanja akne i bubuljice, ali još jedna pogodnost je da umanjuje preosetljivost. Za vreme toplog ili hladnog vremena, maka izuzetno pomaže koži i kosi da podnesu ekstremne temperature bez dodatnih posledica.

7. Osećanja

Maka deluje na žlezde, te se luče odgovarajući hormoni što dovodi do balansa u organizmu. Ona ublažava simptome anksioznosti na prirodan način, a ne pravi naviku. Povećanje mentalne energije i pamćenja takođe su zabeleženi u dokazanim studijama o Peruanskoj čarobnoj maki.

Sorry, the comment form is closed at this time.