Alga Spirulina – Vaša dobra vila

spirulina prah i tablete cover za clanak

Alga Spirulina je pre svega poznata kao preparat koji se koristi za skidanje viška kilograma. Međutim, ona nije samo delotvorna za mršavljenje, već ima i drugih dobrobiti po ljudski organizam.

Za šta je dobra alga Spirulina

Spirulina je pre svega veoma efikasna kada je u pitanju jačanje imunog sistema. To znači da povećava izdržljivost i otpornost organizma na mnoge bolesti. Ona je delotvorna za jačanje imuniteta zahvaljujući hranljivim supstancama koje imaju antioksidantno dejstvo, pa tako štite organizam i čiste ga od slobodnih radikala i toksina.

Alga spirulina je delotvorna i kod regulisanja crevne flore, pa samim tim i za pravilno funkcionisanje probavnog sistema. Takođe, koristi se i za brže zarastanje rana, ali i za bolesti jetre, žučnih puteva i artritis.

Spirulina reguliše nivo krvnog pritiska i nivo holesterola u krvi

spirulina u prahu

Zato je tako delotvorna za dobro funkcionisanje čitavog kardiovaskularnog sistema. Takođe, ova alga u celini podmlađuje organizam i usporava proces starenja, poboljšava rad mozga i mentalnih sposobnosti.

Spirulina takođe reguliše nivo šećera u krvi, pa je zato idealna i za one koji pate od dijabetesa tipa 2.

Spirlina se smatra idealnim prirodnim sredstvom za detoksikaciju organizma nakon unosa toksina kao što je alkohol. Dakle, delotvorna je kod stanja mamurluka, ali i za podizanje energije i izdržljivosti organizma.

Pogodna je i za sportiste koji imaju povećanu potrebu za proteinima i gvožđem. Na sportiste deluje tako što im obezbeđuje potrebnu energiju koja im je potrebna prilikom napornih treninga.

Pomaže pri ublažavanju oštećenja ćelija usled delovanja zračenja, što znači da je pogodna za ljude koji su bili izloženi hemoterapiji. Ona prosto ubrzava oporavak nakon zračenja ili raznih operacija.

Alga spirulina upotreba

Alga spirulina je dostupna u prahu i u vidu tableta. Tablete alge Spiruline jačaju imuni sistem. Kao prirodni probiotik pospešuju aktivnost crevne flore i moćan su antioksidans. Bori se protiv slobodnih radikala u organizmu, koji predstavljaju nestabilne i hemijski veoma reaktivne čestice koje se u organizmu stvaraju metaboličkim procesima.

Spirulina u prahu se dobija mlevenjem suve alge spiruline. Spirulina u prahu se može konzumirati razmućena u čaju, soku, vodi ili nekom drugom napitku. U prahu se može koristiti i kao prirodna maska za lice za podmlađivanje i regenerisanje kože. Idealna je za uklanjanje bora na licu, jer deluje tako što podmlađuje kožu i čini je sjajnijom, zdravijom i regenerisanom.

Kako se pije spirulina

Spirulina tablete

alga spirulina 200 tableta zdravo bilje

Zdravo Bilje Spirulina 200 tableta

Kada se govori o suplementima, uvek se postavlja pitanje kako se piju. Kapsule spiruline su samo za oralnu upotrebu, a preporučena doza tableta od 500 mg je 2 do 3 dnevno uz dosta tečnosti, ali uz obaveznu konsultaciju sa lekarom.

Spirulina u prahu

alga spirulina prah 100g

Zdravo Bilje Spirulina u prahu 100g

Kada je u pitanju spirulina u prahu, ona se generalno dodaje u hranu ili u piće. Preporučena doza je 2g – 4g dnevno, odnosno 1 do 2 ravne kafene kašičice dnevno, konzumirati dosta tečnosti. Može se koristiti i za spoljašnju upotrebu. Spirulina prah možete napraviti i sami i to tako što ćete izmrviti spirulina tablete.

Alga spirulina za mršavljenje

kako se koristi spirulina u ishrani

Kada je u pitanju mršavljenje, alga Spirulina je i tu dokazano delotvorna. Ona deluje tako što smanjuje apetit, poboljšava rad digestivnog trakta i ubrzava metabolizam. To čini spirulinu veoma pogodnom za skidanje viška kilograma. Pored toga, već smo napomenuli da alga Spirulina deluje i tako što vrši detoksikaciju organizma, što takođe ubrzava proces mršavljenja. Zahvaljujući svom nutritivnom sastavu, spirulina će dugo držati osećaj sitosti. Vaš organizam će zadovoljiti hranljivim materijama koje su mu potrebne kako bi pravilno funkcionisao.

Alga spirulina nuspojave

Neželjena dejstva kada je u pitanju alga spirulina gotovo da ne postoje. Ona je uglavnom bezbedna za korišćenje, jer se pre svega veoma lako vari. Međutim, Spirulina sadrži jod, pa se nikako ne preporučuje onima koji su alergični ili osetljivi na jod. Takođe, budući da sadrži visok nivo belančevina i proteina uopšte, nikako se ne preporučuje onima koji imaju problema sa bubrezima. Zato je veoma važno da se pre bilo kakve upotrebe ovog suplementa konsultujete sa lekarom kako ne bi došlo do komplikacija. Druga neželjena dejstva nisu zabeležena.

Iako se navodi da je korišćenje velikih doza Spiruline bezbedno, ipak se savetuje da je nikako ne uzimate na svoju ruku, već isključivo uz konsultaciju sa lekarom, naročito ako imate neki zdravstveni problem. Čak i ako ste zdravi, ne bi trebalo bez konsultacije sa lekarom da koristite ovaj prirodni suplement.

Alga spirulina iskustva

Kada su u pitanju iskustva sa korišćenjem alge spiruline, iskustva su uglavnom samo pozitivna. Naročito je popularna kod sportista i kod onih koji žele da koriguju svoju telesnu masu. Sportisti navode da ih dovoljno snabdeva potrebnim gvožđem i proteinima, kao i to daim daje potrebnu energiju kako bi izdržali naporne treninge.

Što se tiče iskustava onih koji algu spirulinu koriste u svrhe mršavljenja, pozitivna iskustva takođe ne izostaju. Mnogo je onih koji su uz pomoć ovog prirodnog suplementa uspeli da se otarase viška kilograma. Naravno, korigujući ishranu i bivajući fizički aktivni. Nije dovoljno samo da konzumirate spirulinu i da očekujete da je to dovoljno kako biste svoju liniju doveli do savršenstva.

Uz pravilno doziranje i način života, spirulina će vašem organizmu pomoći da bolje funkcioniše i da se oslobodi štetnih materija, a i vi ćete se sami bolje osećati.

Izvor: prirodnoizdravo.com

Previous postNext post